Sastojci za kore:
- 6 jaja
- 150 gr brašna
- 180 gr šećera
- 30 gr kakaoa
Krem:
- 450 ml slatke pavlake
- 300 gr tamne čokolade
- 200 gr oraha
- 50 gr putera
- 50 ml mlijeka
- rum po želji
Sirup:
- 200 gr šećera
- 400 ml vode
- po želji rum
Glazura:
- 200 gr tamne čokolade
- 50 gr putera
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
Ulupati bjelanca sa šećerom u čvrst sneg.
Dodati zatim žumanca i umutiti.
Na kraju dodati brapno i kakao pa sve sjediniti varjačom, da nema grudvica.Zagrijati za to vrijeme rernu na 180 stepeni pa sve istresti u podmazan pleh 20 x 30 cm ili približnih dimenzija i staviti da se peče oko 40 minuta zavisno od rerne.
Pečen biskvit ohladiti.
Dok se biskvit peče prokuhati vodu sa šećerom i ostaviti da se hladi. Po želji dodati rum.
Rastopiti čokoladu na pari sa puterom i mlijekom, pa ostaviti da se ohladi.
Ulupati slatku pavlaku pa je dodati ohladjenoj čokoladi i sve umutiti.
Zatim dodati mljevene orahe i po želji rum pa sve sjediniti.
Pečen i ohladjen biskvit presjeći vodoravno na tri dijela, da se dobiju tri tanje korice.
Prvu koricu staviti na tacnu, isprskati sa sirupom, pa namazati 1/3 fila, tako uraditi i sa druge dve kore.
Za glazuru sve sastojke otopiti i premazati preko cele torte pa ostaviti na torta ” odmori” nekoliko sati pre posluženja.
Nadamo se da će vam se svidjeti ovaj recept.
Prijatno...
Primjedbe
Objavi komentar