Monte torta



Sastojci

Kora:
  • 5 bjelanaca
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 150 gr lješnjaka
  • 300 gr eurokema
Krem:
  • 800 ml mlijeka
  • 4 kašike šećera
  • 5 žumanaca
  • 2 pudinga od vanile
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • 200 gr margarina i 100 gr šećera u prahu 
  • 150 gr suhog keksa u komadima

Priprema:

Uključiti rernu da se zagrije na 200 stepeni.Lješnjake propeći pa izmedju dlanova poskidati ljuskice, ili kupiti pečene.Staviti u deblju kesu pa čekićem za meso sve izlupati.Treba da bude i krupnije i sitnije izlupanih, po mogućnosti u blenderu najbolje je u njemu.Umutiti jako bjelance sa šećerom, pa dodati brašno i promješati.U pleh staviti papir za pečenje a na njega rasporediti lješnjake i onda stavljati po kašiku smjese za koru u krug, jednu do druge, posle treba samo poravnati.Tako je lakše jer se lješnjaci pomjeraju kada razvlačimo koru a trebali bi da ostanu gde jesu.Staviti koru da se peče na 180 stepeni. Potrebno je peći 20 minuta.Pečenu koru odmah okrenuti u kalupu  i polako skinuti papir sa lješnjaka.Odmah na vrelu koru namazati eurokrem.Dok se kora peče vi skuvajte puding.Umutiti žumanca sa pudingom od vanile i šećerom pa dodati 200 ml mlijeka, a ostatak staviti da provri.Kada provri zakuhati pa mešati dok se ne zgusne.U jednu činiju izlomiti čokoladu pa preliti preko nje pola vrelog fila, a drugi deo ostaje kakv jeste.Zatim ohladiti.Ulupati margarin sobne temperature sa šećerom u prahu pa podeliti na dva dela i izmutiti sa filovima.Ja ne dodajem margarin, masno mi je, ja dobro ulupam slatku pavlaku i podijelim u oba fila.U žuti mi ode kašika više nego u čokoladni.Na eurokrem poslagati red keksa.Svaki keks izlomiti pa tako slagati.Na keks naneti koji fil hoćete ili koji vam je čvršći neka bude dole, preko namazati drugi fil.Dekorisati po želji i dobro ohladiti.
Prijatno

Primjedbe