Sastojci:
280 gr kuhanog krompira
100 gr čokolade
100 gr margarina
150 gr šečera u prahu
400 gr mljevenog keksa
1 kašika kakaa
1 prstohvat soli
2 kesice vanilinog šečera
5 punih kašika ruma
Glazura
2 kašike ulja
50 gr mekog margarina
150 gr čokolade
Priprema
Krompir oljuštiti zatim isjeći na jednake dijelove i kuhati dok krompir ne omekša,Odmah prosuti tečnost, krompir već ispasirati i brzo dodat margarin i čokoladu..Ispasirati sve zajedno da se sjedini.Dodati mljeveni keks, kakao, šečer u prahu, vanilin šečer, rum i prstohvat soli.
Sve sjediniti.U pleh staviti pek papir, ozrućiti masu i poravnati čvrsto.Staviti u frižider na 1h.
Za glazuru na pari potrebno je rastopiti ulje i margarin pa nakon toga dodati izlomljenu čokoladu i nakon toga sve to sjediniti.Politi čokoladu preko kolača i opet vratiti u frižider.Kasnije kolač je potrebno isjeći na štanglice ili pločice sve zavisi od vašeg izbora.
Prijatno
Primjedbe
Objavi komentar