Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 4 kašike šecera
- 4 kašike tople vode
- 4 kašike brašna
- 4 kašike kakaa
- pola praška za pecivo
Preljev
- 1 dcl čokoladnog mlijeka
Bijela krema
- 1 l. mlijeka
- 8 kašika šecera
- 12 kašika gustina
- 200 gr margarina
Čokoladna krema
- 300 gr čokolade za kuhanje
- 500 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Biskvit ispeći i preliti čoko mlijekom.
Bijela krema
Razmutiti sečer i gustin u malo mlijeka zatim sipati to u 1 l mlijeka koje kuha.
Masa će se lijepo zgusnuti. Skinuti sa vatre i u hladno dodati margarin. Kremu je potrebno namazati na biskvit.
Tamnu kremu skuhati tako da ugrijete vrhnje i dodate mu čokoladu.
Malo ostaviti da se ohladi i lagano nanijeti preko bijele kreme.
Ostaviti u frižider na duže hlađenje, da bi se čokoladna krema učvrstila.
Napomena
Ostaviti u frižider na duže hlađenje, da bi se čokoladna krema učvrstila.Kolač koji jednostvno skoro svako dijete voli.
Prijatno...
Primjedbe
Objavi komentar